18 Nisan 2016 Pazartesi

ALAÇATI OT FESTİVALİ

Alaçatı ne kadar meşhursa artık baharın gelişiyle birlikte her yıl düzenlenen Alaçatı Ot Festivali de bir o kadar meşhur.Aslında her cumartesi kurulan Alaçatı pazarı birbirinden lezzetli ve farklı bir sürü ot ve bitki çeşitliliği sunar bizlere.Ama festival zamanı tabiki herşey daha da farklı ve daha çeşitli oluyor.Bu sene Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği 7. si gerçekleşen festivalde geçen sene olduğu gibi biz de TEA&POT olarak festival programında güzel bir etkinlik gerçekleştirdik.


Bu sene Alaçatı'nın popüler mekanlarından Köyün Delisinde çay bitkisi ve diğer bitkiler hakkında detaylı bilgiler verdik.Bu sırada farklı çaylar demleyip dinleyicilerimize çay tadımları yaptık.Hem çaylarla ilgili sohbet ettik hem de açık havada enerji depoladık.Havanın da güzel olması hepimiz için büyük şans oldu.


7.si düzenlenen festivale gerçekten çok yoğun bir katılım vardı.Farklı illerden otobüslerle birçok kişi Festival süresince Alaçatı'yı doldurdu.Öyle ki bize ayrılan süreyi aşmamız gerekti sunum ve tadımları tamamlayabilmek için.Tabi özellikle çayın sihirli dünyasına olan yoğun ilgi bizi çok memnun etti.


İlgi ve karşılıklı sohbet yoğun olunca bizim de hiç bitirmek gelmedi içimizden sunumu :) Çayın tarihini, kültürünü, ülkemizde çay üretimi ve çeşitlerini, çay demleme özelliklerini ve daha birçok farklı konuyu detaylı bir şekilde konuştuk,karşılıklı bilgilerimizi paylaştık.

Seneye de festival programında sunumlarımızla yer almak üzere sözleştik ve çayların verdiği enerjiyle kendimizi Alaçatı sokaklarında gezmeye bıraktık :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder