28 Ağustos 2017 Pazartesi

Şeftalili Beyaz Çayla Yenilenin …



Bu hafta sonbaharın ilk ayı olan Eylül’e merhaba diyeceğiz. Aşırı sıcak geçen yaz günlerinin ardından biraz daha ılık bir havayla rahatlayacağız.

Mevsim değişiklikleri de yavaş yavaş vücudumuzdaki etkilerini göstermeye başlayacak. Sağlıklı beslenme, spor ve pozitif düşüncelerle bu etkileri en olumlu şekilde yaşamak bizlerin elinde tabi ki.
Beyaz çay hücre yeniliyeci, zindelik verici, metabolizma hızlandırıcı ve toksin atıcı özellikleriyle bu dönemlerde tam da bizim aradığımız içecek olmaya aday bir çay çeşidi.

Beyaz çay, çay bitkisinin en saf ve doğal hali olarak diğer çay çeşitlerine göre daha fazla etkin madde içerir. Antioksidanların bir grubu olan kateşin ve flavonoidler bakımından oldukça zengindir. Daha önceki yazılarımızda beyaz çay ve özellikleri konusunda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Şeftalili beyaz çay karışımında beyaz çay yapraklarının yanı sıra doğal olarak kurutulmuş küçük şeftali parçaları da içermektedir. Eski çağlarda Çin’de uzun yaşamın ve ölümsüzlüğün sembolü olarak önemli bir yere sahip olan şeftali bol miktarda C vitaminin yanı sıra A ve B vitamini, magnezyum, potasyum ve kalsiyum açısından da oldukça zenginfreedir. Şeftali antioksidanlar açısından da iyi bir besin kaynağıdır. Kanda biriken toksinlerin atılmasını sağlayarak kanı temizler.

Çay bitkisi yapısı gereği kokuyu ve aromayı çok çabuk absorbe etme özelliğine sahiptir. Tea&Pot olarak karışımlarımızın içinde, içeriğinde yazan çeşitlerin hepsi birebir yer almaktadır. Çay bitkisi son aşamasında farklı bitki, meyve veya baharat çeşitleriyle harmanlanıp aynı zamanda bu malzemeler ile tütsülenerek kurutularak doğal yollarla aromalandırılmaktadır. Yani şeftalili beyaz çayımızı tamamen doğal bir çay olarak gönül rahatlığıyla içebilirsiniz.

Sağlık açısından birçok olumlu özelliklere sahip olan bu ikilinin bir araya gelmesiyle yumuşak içimli ve hafif tatlı bir aromaya sahip güzel bir karışım ortaya çıkıyor. Hem ılık hem de soğuk olarak tüketebilirsiniz. Kafein oranı yok denecek kadar az olduğundan akşamları da rahatlıkla tercih edilebilir.

Hem sağlıklı hem de hafif bir çay içmeyi tercih edenlerdenseniz şeftalili beyaz çay güzel bir çay keyfi sunmak için sizleri bekliyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder